Blog

Logisztikai szolgáltatások

Útmutató a logisztikai szolgáltatásokhoz

Modern üzleti világunkban az e-kereskedelem pezsgésében a versenyképesség egyik kulcsa az ellátási láncok hatékony működése. A vásárlók komplex szolgáltatást várnak el a pénzük fejében, a termék minősége mellett a megrendelés menete vagy a szállítás gyorsasága egyaránt mérlegelés alá eshet. Az ügyfél-elégedettség növelésének egyik legjobb módszere a logisztikai szolgáltatások színvonalának javítása, ebben pedig sokat segíthet bizonyos feladatok kiszervezése külső szakértőnek.
A feladatkiszervezés mértéke eltérő lehet, egy egyszerű szállítmányozási megbízástól kezdve a folyamatok teljes integrációjáig bezárólag. Mostani bejegyzésünkben a logisztikai szolgáltatások különböző modelljeit vesszünk számba, megnézzük, mit jelent az 1PL vagy az 5PL kifejezés, milyen szintjei léteznek az együttműködésnek és hogyan támogathatja a vállalat versenyképességet a kiszervezett logisztika.

Tovább »
Leltár fogalma

A leltár fogalma, fajtái és szerepe az e-kereskedelemben

A leltár fogalma egy vállalkozás eszközállományának és forrásainak tételes felsorolását jelenti. A pontos készletinformációk megmutatják az esetleges hiányokat, többleteket, felfedhetik a selejtes termékeket és más anomáliákat. A rendszeres leltározás célja ezen ellentmondások számának csökkentése, hogy mindig pontos és megbízható készletinformációk álljanak rendelkezésre.
Az e-kereskedelemben a logisztika döntő fontosságú a piaci verseny szempontjából. A pontos készletinformációk pedig elengedhetetlenek az ellátási lánc hatékony működése szempontjából, hogy ne csak zökkenőmentesek legyenek a folyamatok, hanem a készlethiányok vagy a készlettúlfutások száma is csökkenjen, a rendelések hiánytalanul és gyorsan teljesüljenek. Nézzük is a részleteket!

Tovább »
Webshop logisztika

Ezek a kiszervezett webshop logisztika legfontosabb előnyei!

A webshop logisztika minőségén rengeteg múlik az e-kereskedelemben, hiszen a vásárlóink gyorsan és sérülésmentesen szeretnék kézhez kapni a megrendelt termékeket. Ha a szállítási időnk nem versenyképes, vagy éppen rendszeresen törött csomagokat adunk át, az bizony pillanatok alatt porig rombolhatja a vállalkozásunk hírnevét. Miért érdemes kiszervezett webshop logisztika mellett dönteni? Hogyan profitálhatunk ebből webáruház tulajdonosként? Alábbi cikkünkből kiderül!

Tovább »
Utánvétes fizetés

Hogyan használja ki az utánvétes fizetésben rejlő előnyöket?

Utánvétes fizetés, banki átutalás, bankkártyás online fizetés, elektronikus pénztárca: általában számos fizetési mód közül válogathat az, aki online vásárlásra adja a fejét. Az utánvét még mindig az egyik legnépszerűbb a vásárlók között. Nem véletlenül: hazánkban sokan szeretik a készpénzes fizetést, így az online vásárlói kedvet is növeli, ha nincs szükség előreutalásra. Érdemes ezért biztosítanunk az utánvétes vásárlást webshopunknál a csomagpontos, házhozszállítási vagy postára érkező csomagok esetén. Cikkünkben bemutatjuk az utánvétes fizetési mód minden előnyét és felmerülő hátrányát, hogy webshoptulajdonosként mindenre felkészülhessünk időben!

Tovább »
Külföldre csomagküldés

Hogyan spórolhatunk a költségeken külföldre csomagküldés esetén?

Az online kereskedelem a fénykorát éli napjainkban, az internetes vásárlás néhány év alatt a mindennapok részévé vált. Ruházati, elektronikai vagy lakberendezési terméket után kutatva egy Google keresés is az online webshopok termékeit kínálja elsők között, mára pedig élelmiszereket, vagy szépségipari termékeket is egyre nagyobb számban forgalmaznak online. Az e-kereskedelem országhatárokon átnyúló tevékenységgé vált, ahol egyre gyakoribb jelenség a külföldre csomagküldés, az országokon átívelő kézbesítés.
Napjainkban pedig egy online vállalkozás már nem csak országhatárokon belül lehet sikeres: sőt, gyakran csak úgy teheti meg a következő lépést, ha nyit a nemzetközi kereskedelem felé is. De mi a teendő, ha kinéztük magunknak a környező országok piacait, esetleg egyenesen nyugat-európai vagy tengerentúli vásárlókat céloznánk meg? Mire kell figyelni nemzetközi csomagküldés esetén? Mostani bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a témában!

Tovább »

Kövess minket